Nevíte si rady? Kontaktujte nás na 605 541 746 nebo prostřednictvím formuláře, rádi vám poradíme s výběrem.

Objevte krásu a funkčnost kamenných koberců od Báčabeton

Představujeme revoluční řešení pro vaše podlahy a stěny – kamenné koberce od Báčabeton, které přinášejí estetiku přírodního kamene s mimořádnou odolností a snadnou údržbou. A pozor, můžete s nimi pokrýt i svislé povrchy!

kamenne-koberce

Kamenné koberce Báčabeton dotvoří každý exteriér

Kamenné koberce přinášejí několik významných výhod oproti tradiční dlažbě. Hlavními benefity jsou:

Estetika a přizpůsobivost

Kamenný koberec nabízí mnohem přirozenější a estetičtější vzhled než klasická dlažba. Díky variabilitě ve velikostech a barvách kamenů lze dosáhnout unikátního designu, který se hodí do jakéhokoli prostředí. Kamenný koberec lze také aplikovat na různé povrchy včetně zakřivených nebo neobvyklých tvarů.

Odolnost a trvanlivost

Kamenné koberce jsou vysoce odolné proti mechanickému poškození, škrábancům a opotřebení. Jsou také odolné vůči UV záření, což zabraňuje blednutí barvy. To je výhodné zejména pro exteriérové aplikace, kde je materiál vystaven přímému slunečnímu záření.

Vodopropustnost a snadná údržba

Kamenný koberec je vodopropustný díky své struktuře, což zabraňuje hromadění vody na povrchu a usnadňuje jeho údržbu. To z něj činí ideální volbu pro venkovní i vnitřní prostory s vysokou zátěží nebo vlhkostí.

kamenne-koberce

Kamenné koberce jsou ideální volbu pro venkovní i vnitřní prostory s vysokou zátěží nebo vlhkostí

Komfort a bezpečnost

Kamenný koberec je příjemný na došlap a poskytuje dobrou tepelnou i zvukovou izolaci. Jeho protiskluzová povrchová úprava také zvyšuje bezpečnost, což je klíčové v oblastech, kde je riziko kluzkého povrchu.

Snadná instalace

Kamenné koberce jsou relativně snadné na instalaci a lze je položit přímo na stávající podlahy bez potřeby rozsáhlé přípravy podkladu, což může ušetřit čas a náklady na instalaci.

Tyto výhody dělají kamenný koberec Báčabeton atraktivní alternativou k tradiční dlažbě, zejména v prostorách, kde je požadována vysoká odolnost, estetická hodnota a ekologický přístup.

 

Jednosložkové polyuretanové pojivo od Báčabeton

Jednosložkové polyuretanové pojivo je vyráběno s využitím pokročilých švýcarských technologií a unikátních receptur, které zaručují nejvyšší možnou kvalitu. Tyto technologie poskytují pojivu výjimečné vlastnosti, které se ideálně hodí pro aplikace kamenných koberců.

Díky švýcarskému know-how poskytuje pojivo vynikající přilnavost k podkladu a zároveň zajišťuje vysokou odolnost vůči mechanickému namáhání, opotřebení a UV záření. Pojivo je navrženo tak, aby vydrželo extrémní podmínky a zůstalo funkční po mnoho let bez ztráty kvality.

V souladu s důrazem na udržitelnost a ekologii je jednosložkové polyuretanové pojivo vyrobeno s minimálním dopadem na životní prostředí. Báčabeton využívá šetrné výrobní procesy a materiály, které odpovídají nejpřísnějším ekologickým standardům.

kamenne-koberce

Pojivo, které firma používá, je vhodné pro různé typy aplikací, a to jak v interiérech, tak v exteriérech. Bez problémů se uplatní na podlahách, stěnách, terasách či veřejných prostorech, kde je potřeba zaručit dlouhodobou odolnost a estetický vzhled.

Přestože pojivo využívá špičkové technologie, jeho aplikace zůstává snadná a rychlá. Nevyžaduje míchání více složek, což značně zjednodušuje instalační proces a minimalizuje možnost chyb při aplikaci.

Tato jedinečná kombinace švýcarské kvality, ekologické udržitelnosti a vynikající funkčnosti činí jednosložkové polyuretanové pojivo od Báčabeton ideální volbou pro vaše projekty s kamenným kobercem.

Kamenný koberec na svislé plochy

Kamenný koberec lze úspěšně aplikovat i na svislé plochy, jako jsou stěny nebo fasády. Tento typ povrchu přidává texturu a vizuální zájem o interiéry i exteriéry budov. Použití kamenného koberce na svislé plochy vyžaduje pečlivou přípravu a správnou techniku aplikace, aby se zajistilo, že materiál bude správně přilne a vydrží dlouho.

Výhody kamenného koberce na svislé plochy:

  • Estetický vzhled: Přináší přírodní krásu a texturu do prostoru.
  • Odolnost: Vysoká odolnost proti povětrnostním vlivům a mechanickému poškození.
  • Údržba: Snadná údržba a čištění.

Tato metoda aplikace kamenného koberce na svislé plochy je stále populárnější pro její vizuální a funkční vlastnosti.

kamenne-koberce

Kamenný koberec lze úspěšně aplikovat i na svislé plochy

Jak se aplikuje kamenný koberec na svislé plochy:

1. Příprava povrchu. Povrch musí být pevný, čistý a suchý. Starý nátěr nebo nečistoty je třeba odstranit, aby se zajistilo dobré přilnutí.

2. Aplikuje se speciální základní nátěr (primer), který zlepšuje adhezi kamenného koberce k povrchu.

3. Kameny jsou smíchány s pryskyřicí, která slouží jako pojivo. Tato směs musí být aplikována rychle, než pryskyřice zatuhne.

4. Směs se nanáší na stěnu pomocí nerezového hladítka. Vrstva by měla být rovnoměrná a dostatečně silná, aby pokryla celou plochu.

5. Po aplikaci musí směs vytvrdnout, což může trvat několik hodin až dnů v závislosti na použité pryskyřici a podmínkách prostředí.